/style/images/logo.png
/style/images/slider-left.jpg /style/images/slider-right.jpg
http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/21/Screenshot_2.jpg

Извинувањето на Чарли

Погледнете како кучето Чарли се извинува на бебето бидејќи ја земал нејзината играчка. Откако го слушна нејзиното плачење, Чарли одлучи да ја поправи ситуацијата како најдобро знае. Погледнете го најслаткото извинување.

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/18/c.jpg

Внимание при набавка на миленик !!! Откриени нови фарми за кучиња од кој дел завршуваат и во Македонија !!!

Внимание при набавка на миленик !!! Откриени нови фарми за кучиња од кој дел завршуваат и во Македонија !!!

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/18/Screenshot_1.jpg

Лавот го нападна човекот со ЉУБОВ !!!

Ова видео ќе ви го разнежни срцето и ќе ви го разубави денот !

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/17/1.jpg

Дали кучињата се далтонисти

Врз основа на форма и мирисот кучето ќе може лесно да ја забележи портокаловата топка во зелената трева, иако - врз основа на резултатите од истражувањето тој не гледа никаква разлика во бојата на предметите и површината. Ако конкретно сакате да ја видите способноста за распознавање на боите кај кучето како визуелна...

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/14/dog_days_of_summer.jpg

Летните температури и возењето на вашето куче

Со оглед на тоа дека летото е веќе тука треба да се обрне внимание на топлината која кучињата тешко ја поднесуваат. Важно е да се напомене дека кучињата се разладуваат само преку јазикот и дишењето. Зошто треба да се посвети посебно внимание на кучето да не е изложено на директна сончева светлина и да има доволно вода и сенка

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/10/1.jpg

Кучешки години

Да се ​​пресметаат годините на кучето не постои единствена формула, бидејќи кучињата со помали димензии односно помалите раси побрзо растат и побрзо созреваат и живеат подолго од кучињата со поголеми димензии.

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/03/Screenshot_5.jpg

20 кучешки смешни моменти

Сите ние сме големи љубители на кучињата. Покрај тоа што се лојални, верни придружници и пријатели, тие исто така ни овозможуваат моменти на неверојатна забава и смеа. Затоа ние собравме 20 слики од нашите омилени непослушни кучиња од целиот веб простор за да ги споделите и да уживаат сите, па одете надолу и споделувајте ги...

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/02/2.jpg

На одмор со вашиот миленик

Одењето со куче на планина или море треба да бидeме многу внимателни. Избегнувајте високи температури, секогаш со себе носете вода, а кучето редовно освежувајте го со млаз вода дури и ако тоа не го поднесува. Топлина и напорните прошетки се особено опасни за кучиња со срцеви заболувања, па тие треба да се избегнуваат.

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/07/02/10492125_10152458746163991_6693109255394704289_n.jpg

Кинолошки викенд МАВРОВО 2014 !!!

Кинолошки викенд МАВРОВО 2014 !!! Почитувани посетители на Купимиленик.мк , Кинолошкиот Сојуз на Македонија ви го најавува Кинолошкиот викенд Маврово 2014 !!!

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/06/25/22-interesting-facts-about-different-dog-breeds-527f670580520.jpg

Се што незнаете за кучињата

Се што незнаете за вашите миленици - кучињата, без разлика колку многу го сакате вашето домашно милениче знаете на која раса припаѓа и се за неа но се уште не ги знаете необичните интересни факти за нив. Затоа ние се надеваме дека ќе ја прочитате оваа статија со голем интерес бидејќи изобилува со информации од кои некои се...

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/06/25/french.jpg

Chili - Кучешкиот Френк Синатра

Кучиња сакаат да ги покажат своите вокални способности и овој симпатичен Frenchie не е исклучок !

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/06/25/20131028-dog-walking.jpg

Шетачи на кучиња

Ако работите и доаѓате дома околу 18:00 часот, додека вашето куче е 9-10 часа само дома, размислете за тоа како да ангажирате лице кое барем накратко во текот на денот ќе го прошета вашето куче.

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/05/14/3.jpg

Најава / Покана за Државна изложба за сите раси на кучиња CAC Кичево 2014 !!!

Почитувани , на наше огромно задоволство и чест , ви ја преставуваме најавата и поканата за CAC Кичево, Државната изложба за сите раси на кучиња !!!

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/04/17/gvg1.jpg

Најава - Кинолошки викенд ГЕВГЕЛИЈА 2014 !!!

Почитувани наши посетители , се ближи крајот на Април а тој дефинитивно е период кој сите кинолози највеќе го чекаат поради прекрасниот традиционален Кинолошки викенд во нашата Гевгелија !!!

http://img.kupimilenik.mk/medium_pics/2014/03/17/IMG_1938.JPG

CAC & CACIB Скопје 15-16 Март 2014 - Репортажа !!!

Почитувани посетители на Купимиленик.мк , со особена чест и задоволство ја отвораме Кинолошката сезона со изложби во нашата Држава.

/style/images/nat-sl-left.jpg /style/images/nat-sl-right.jpg
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2014/07/21/3ti6.jpg.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Кинолошки викенд ЦАЦИБ Маврово 2014

Кинолошки викенд ЦАЦИБ Маврово 2014 низ фотографии

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2014/04/13/unnamed.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Меѓународна изложба за сите раси на кучиња CACIB Скопје 12.04.14

Почитувани посетители на нашиот портал , ве известуваме за најновото Кинолошко случување кое се оддржа во нашата земја а тоа е популарниот CACIB Скопје.

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/10/08/Picture 1046.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Прва ревијална изложба за сите раси на кучиња во Радовиш

Викендов се оддржа долго најавуваната ревијална изложба за сите раси на кучиња во Радовиш !!!

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/09/14/Picture 526.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
2-ра Ревијална Изложба во Кичево (14.09.13)

Почитувани посетитени , со особена чест и задоволство ве известуваме и информираме за денес оддржаната 2-ра ревијална излозба во прекрасното Кичево!

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/08/28/DSC_4586.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Охридска Кинолошка недела !!! Бонус фотки & Интересни моменти !

Охридска Кинолошка недела !!! Бонус фотки & Интересни моменти !

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/08/23/DSC_4763.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Охридска Кинолошка недела - III ден !!!

III ти ден од Кинолошката недела во Охрид !!!

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/08/21/DSC_3828.JPG http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Охридска Кинолошка недела - II ден !!!

Охридска Кинолошка недела - II ден !!! Денеска после 6 часовно траење на 3 изложби успешно заврши и вториот ден од Кинолошката недела во Охрид.

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/06/06/960017_580725978633973_56394118_n.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Најава - ЦАЦ Скопје 29.06.13 - Прва ноќна изложба во Македонија !!!

Почитувани посетители на Купимиленик.мк , ве информираме за најавата за организација за првата ноќна изложба во Македонија ЦАЦ Скопје !!!

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/05/21/Picture 530.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
CAC СВ.Николе 19.05.13

Почитувани посетители на нашиот портал , ве информираме за последното Кинолошко случување во нашата земја,се работи за ЦАЦ Св.Николе при организација на Кинолошкото друшство Балканец од Св.Николе.

http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/05/15/400717_10151550565873991_612751857_n.jpg http://img.kupimilenik.mk/natprevari/1mesto.png
Најава - Кинолошка Недела Охрид 2013 !!!

Почитувани посетители на порталот Купимиленик.мк , кинолози,љубители на Кинологијата , одгледувачи и љубители на кучињата, кинолошкиот сојуз на Македонија ја најавува Кинолошката недела во Охрид !!!

ВИДЕО & МИЛЕНИЦИ НАБАВЕНИ ПРЕКУ КУПИМИЛЕНИК
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/08/30/w.jpg
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/08/30/DSCF6724.JPG
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/08/30/Gaus 1.jpg
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/01/13/409209_4943759555249_910510342_n.jpg
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2013/01/13/P1125317.JPG
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2012/11/04/565926_10151212175220270_1034468415_n.jpg
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2012/11/04/ghfhddf.jpg
http://img.kupimilenik.mk/thumb_pics/2012/10/25/aa.jpg